Як приготувати вдома дику качку
СТАТТІ

Як приготувати вдома дику качку

Як приготувати вдома дику качку

Спочатку потрібно обскубти пір’я. Щоб зробити це акуратно, тушку слід ошпарити окропом або на декілька хвилин занурити у відро з гарячою водою.

Потім треба обсипати качку борошном, втерти його в шкіру, обпалити залишки пір’їн на вогні газової конфорки.

Тепер потрібно позбутися від нутрощів. Спочатку відрубують голову, лапи, кінчики крил, для цього роблять надріз на животі і витягують їх. Завершує весь процес ретельне миття тушки під струменем води.

Якщо вирішили запікати дику качку, підготовка закінчена. В іншому випадку слід розрізати тушку на невеликі шматочки.

Щоб усунути зайвий жир, на шкірі роблять невеликі надрізи гострим ножичком і виймають його зубочисткою.

Підготовлену тушку треба декілька днів потримати в холодильнику, щоб вона дійшла.

Використовувати лавровий лист і спеції не рекомендується. Досить перцю і солі.

Багато господинь вимочують м’ясо дикої качки, так воно стає м’якшим.

Для маринаду можна використовувати біле вино, глінтвейн, оцет.

Якщо натерти шкіру крупною кухонною сіллю, качка вийде в ніжній хрусткій скоринці.

^ Наверх