СТАТТІ

Ніжний полуничний сирник без запікання

Ніжний полуничний сирник без запікання

Сирник з полуницями такий легкий і ніжний, що буде до смаку тим, хто не любить класичних сирників, адже в смаку він нагадує таку собі сирну панна котту. Велика кількість ягід робить його особливо принадним.

У цьому сирнику підпікається лише основа з горіхів та печива, щоб вона трималась. Можна й не підпікати, але тоді основа для сирника буде менш хрусткою й менш виразною в смаку та більш крихкою.

Можна спокійно давати такий полуничний сирник дітям. Їм він буде лише на користь!

Щодо ягід — замість полуниці можна використовувати вишні чи малину, також буде дуже смачно.

Інгредієнти для основи:

печиво — 100 г;

мигдаль — 100 г;

топлене вершкове масло — 75 г.

Для сирника:

домашній сир (найжирніший) — 400 г;

простий йогурт (можна замінити магазинною сметаною 10%) — 200 г;

вершки 30% — 300 г;

желатин — 10 г;

вода — 50 мл;

цедра 1 апельсину;

цукрова пудра — 150 г;

полуниці — 800 г і трішки маленьких для прикрашання.

Час приготування: 50 хвилин

1) Духовку розігріти до 180 °С. Мигдаль викласти на деко в один шар та вставити до розігрітої духовки на 10 хвилин, підрум’янитись. Дістати й трішки охолодити на деку.

2) Мигдаль та печиво помістити в чашу блендера та збити до однорідності.

3) Додати топлене вершкове масло та ще раз збити.

4) Дно роз’ємної форми для випічки (у мене 18х30, можна використовувати круглу 26 см) застелити пергаментом та викласти на дно крихти з маслом. Добре вталувати.

6) Тим часом, желатин помістити у невеликий посуд і залити водою. Залишити набрякати.

7) Домашній сир змолоти на м’ясорубці 2-3 рази або протерти через мілке сито. Помістити у велику миску та змішати з йогуртом та цукровою пудрою.

8) Додати до сирної маси полуниці й цедру апельсину і добре перемішати.

9) 200 грамів вершків збити до стабільних піків.

10) Решту вершків добре підігріти у невеликому посуді та змішати з набряклим желатином. Мішати до повного розчинення желатину. Якщо потрібно, можна підігріти масу на мінімальному вогні, постійно мішаючи. Але не перегрійте, інакше желатин не загустить масу.

11) Партіями ввести збиті вершки до сирної маси з полуницею, додати вершки з желатином і добре перемішати.

12) Викласти сирно-ягідну масу на основу для сирника та розрівняти.

13) Поки маса не застигла, викласти верх дрібними полуницями.

14) Поставити сирник в холодильник мінімум на 5 годин застигати. Далі, обережно, відділяючи ножем сирник від боків форми, дістати та обережно, не знімаючи з пергаменту, перекласти на сервірувальну тарілку.

Нарізати сирник без випікання краще за все гарячим ножем.

Зберігати в холодильнику до 4-х днів.

Смачного!

^ Наверх