СТАТТІ

Білий цукор: користь чи шкода?

Старше покоління часто пригощає внуків чимось солоденьким, бо, на їхню думку, цукор потрібен для мозку. У той же час в Інтернеті можна знайти багато статей про те, що цукор – це біла смерть. Де ж тут правда?

Як підвищити гемоглобін продуктами, що під рукою

Рівень гемоглобіну залежить від запасів заліза в організмі. Коли недоотримувати цей важливий мікроелемент, рівень гемоглобіну падає, що призводить до анемії, яка нерідко залишається непоміченою.

Журавлина: найкорисніша ягода для тиску

Журавлина – природний антибіотик і протираковий народний засіб. За вмістом вітамінів і мікроелементів їй немає рівних. Збирати її треба на початку вересня, коли ягоди матимуть темно-червоний колір. Унікальність ці диво-плоди і тим, що їх можна зривати зеленими, і вони протягом деякого часу дозрівають самостійно.

ТОП-продуктів для омолодження організму

Надмірне вживання нездорової їжі змінює рівень рН людського тіла. Це призводить до порушення роботи імунної системи, викликаючи ожиріння, захворювання, особливо хвороби серця і рак.

Солодке життя: чим замінити цукор

Відмовитись від цукру раз і назавжди – ідея, яка виникала у багатьох. Її втілення часто надто складне, адже чимало страв та напоїв смакують зовсім по іншому без цукру. Проте відмовлятись треба – цукор дуже шкідливий для організму людини. Він викликає низку хвороб: підвищення артеріального тиску, сприяє хворобі серця і інсульту.

Як пережити постійні шашлики без шкоди для фігури: 5 простих порад

Настала пора пікніків, тож любителі шашлику точно не проґавлять нагоди відпочити просто неба та посмакувати улюбленим м’ясом.

Ожиріння: допоможіть своєму малюкові стати здоровим

Дитяче ожиріння – це проблема, яка сьогодні турбує батьків, лікарів і вчених усього світу.

Ефективні трави для схуднення

Крім фізичних вправ та активного способу життя, дієта – на першому місці, щоб швидко привести себе у форму.

Сезон кабачків відкрито: чому їх необхідно включити до свого раціону

Кабачки – це найпопулярніший і найдешевший льотний продукт в Україні. Чим корисний цей овоч і чи можна їсти його в необмежених кількостях?

В якій кількості їсти фрукти, щоб не нашкодити собі?

Нарешті настало спекотне літечко! І саме у літній сезон ми стараємося з’їсти якомога більше фруктів.

Незвичайні властивості звичайних продуктів

В Бостонському університеті було проведено дослідження, результати якого вражають. Вчені встановили, що всього 10 ягід вишні в день знижують ризик виникнення нападу подагри

ТОП-5 продуктів, які старять

Зовнішній вигляд людини визначається саме тим, чим вона харчується, і є певні продукти, які прискорюють процес старіння.

9 причин їсти шоколад щодня

Безумовно, шоколад – це смачнючий каталізатор радості, пігулка від депресії та індикатор романтики. Але чи корисний він для здоров’я?

Перелік продуктів, найкорисніших для мозку

Фахівці представили перелік найкорисніших інгредієнтів, що забезпечують життєздатність головного мозку людини.

Які продукти не можна поєднувати з ліками

Переважна більшість з нас, хоча б зрідка, але вживає якісь медикаменти. У зимову пору – найчастіше протизастудні засоби. Але поєднання деяких ліків із певними продуктами харчування можуть бути небезпечними для організму.

Гречка з кефіром - легкий спосіб оновлення тіла

Гречка і кефір є корисними дієтичними продуктами самі по собі, а в поєднанні один з одним мають вражаючий ефект!

Весняна депресія провокує голод

Фахівці зазначають, що в кінці зими та на початку весни відчуття голоду посилюється. Але із чим це пов’язано та як притупити голод та не нашкодити своїй фігурі?

Аби схуднути, потрібно повільніше їсти

Нещодавні дослідження показали, що повільне поглинання їжі сприяє втраті зайвої ваги.

Що з чим їсти? Топ продуктів, які варто поєднувати

Якщо одні продукти корисні для нашого організму, то інші несуть лише шкоду. Ті, хто уважно ставиться до свого раціону, намагаються віддавати перевагу фруктам, овочам, пісному білку та іншій їжі, яку ми звикли вважати корисною.

Фастфуд впливає на роботу імунітету

Вживання великої кількості фастфуду й інших видів жирної їжі необоротно змінює роботу імунної системи, що може призвести до розвитку алергій, діабету і аутоімунних захворювань

^ Наверх